TELEFONISCH CONTACT:

MAANDAG - DONDERDAG: 08:00 TOT 17:00 UUR

VRIJDAG: 08:00 TOT 12:00 UUR

Plezier in vakkundig samenwerken

OPBEETPLAAT

STOUTEN

TANDTECHNIEK

Opbeetplaat | Splint

OPBEETPLAAT

OPBEETPLAAT | SPLINT

Een opbeetplaat wordt vooral gebruikt bij de behandeling van sommige kaakklachten en wanneer er sprake is van tandenknarsen. Bij kaakklachten helpt de opbeetplaat u om verkeerde mondgewoonten (bijvoorbeeld kaakklemmen, nagelbijten, wang- of lipbijten) te vermijden, waardoor pijnklachten van de kauwspieren en kaakgewrichten kunnen verminderen. Bij tandenknarsen beschermt de opbeetplaat uw gebit, zodat het voortgaande gebitsslijtage voorkomt.

AFDRUK EN BEETREGISTRATIE VAN UW GEBIT

Voor het ontwikkelen van een opbeetplaat maakt uw tandarts gebitsafdrukken en een beetregistratie. Daarmee maakt een tandtechnicus de opbeetplaat voor u op maat. De opbeetplaat is gemaakt van hard, doorzichtig kunststof en enkele metalen ankers. De opbeetplaat wordt zowel in de onderkaak als in de bovenkaak toegepast. De plaat bedekt alle tanden en kiezen die aanwezig zijn.

DRAAGINSTRUCTIES

De specifieke draaginstructies (wanneer en hoe lang u de opbeetplaat dient te dragen) zijn afhankelijk van het soort (kaak)klachten en mondgewoonten die u heeft. Uw tandarts(-gnatholoog) informeert u over de voor u meest geschikte draagmethode.


Opbeetplaat splint

©

EST

| STOUTEN TANDTECHNIEK

Plezier in vakkundig samenwerken

VIOLIERSTRAAT 27-A

5402 LA  UDEN

Website door